2011. június 18., szombat

Szombati séta

Szombaton a késői reggeli után úgy döntöttünk, hogy elmegyünk sétálni egy kicsit mivel gyönyörűen sütött a nap. Most hogy itt a tél, mindig jól esik egy-egy nap vagy óra, amikor nem esik az eső és süt a nap. Már többször voltunk ezen a helyen, mert itt mindig vannak Pukekók, a kedvenc madaraink, és kb csak 5 percre van kocsival. A Tahuna Torea Reserve egy kb 25 hektáros park, egyedi élővilággal, őshonos madarakkal és növényekkel.
Itt több gyalogút közül választhat az ember, és ha szerencsés, akkor kézből is etetheti a Pukekókat. Vittünk is pár szem mandarint magunkkal, bár nem tudtuk, hogy szeretik vagy sem. Szerették. Alig győztük kibontani a mandarinokat, csak úgy jöttek és vették el a kezünkből a gyümölcsöt. Mint ahogy az állatkertben is láttuk, a lábukkal fogják meg az ételt és onnan szedegetik ki a csőrükkel. A félősebbek nem mertek a tenyerünkből enni, inkább a többiektől lopkodták el a mandarint.
Majdnem két órát sétáltunk a napsütésben, nagyon jól esett. A Felső sétaúton mentünk egészen a tengerpartig, közben megállva a kilátóknál, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt a lagúnára és a túlparton lévő kikötőre a Half Moon Bay-re.
Visszafelé az alsó utat választottuk, ami egy kis gáton keresztül vezetett vissza a parkolóig. Útközben mangrovek mellett is elmentünk, amiket apálykor érdemes megfigyelni a kilógó gyökereik miatt.
Hazamenetel előtt még egy kicsit figyeltük a kacsákat és a pukekeókat, ahogyan viaskodtak egymással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése